Acum aproape 3 ani, Bucureștiul a cunoscut pentru prima dată un concept nemaiîntâlnit până în acel moment la noi în țară: frizeria cu un singur scaun. Și ideea nu a pornit din lipsă de spațiu, frizeri sau posibilități financiare, ci dintr-o nevoie simplă, pe care am simțit-o de multe ori atunci când mergeam la frizer. Această nevoie însemna că ne doream să ne bucurăm de întreaga atenție a celui care ne tundea.

Am fost siguri că nu era doar un moft al nostru, ci o nevoie reală de care unii oameni erau privați. Știam că mersul la frizer trebuie să fie o plăcere care să se reflecte mai ales în locul în care se întâmpla magia: un loc intim, elegant, cu gust. La fel ca tunsorile pe care le puteai alege după ce călcai pragul acestui loc.

Începuturile unei idei

Așa că în toamna lui 2013, am inaugurat în Șoseaua Ștefan cel Mare frizeria cu un singur scaun, care a însemnat totodată manifestul nostru pentru bun gust în frizerie. În stil retro, dar totuși modernist, Frizeria București este conceptul care oferă clienților săi calitate, intimitate și punctualitate. Aceste trei reguli au fost cele care ne-au ghidat activitatea vreme de aproape 3 ani. Pentru că până și azi, chiar dacă Frizeria București a ajuns deja la a 4-a locație, niciuna dintre ele nu se abate de la regula unui singur scaun, de la cea a punctualității, pentru că tundem clienții după mai puțin de 30 secunde de așteptat, dar mai ales cea a calității.

Ceea ce pentru unii a însemnat la început o adevărată nebunie, pentru mulți alții s-a dovedit, așa cum spuneam, o necesitate reală, drept pentru care iată-ne, după tot acest timp, pe cea mai de sus poziție în clasamentul frizeriilor din București. Un concept nou, îndrăzneț, a reușit să ghicească o dorință nespusă a clienților și și-a creat propria piață, pe care o crește și o cultivă constant.

Viitorul unui brand

Noi credem că proiectul frizeriei cu un singur scaun nu ne mai aparține în totalitate, ci a devenit o parte a comunității frizerilor și a oamenilor care investesc în frizerie. Cu alte cuvinte, credem că este momentul ca Frizeria București să nu se mai oprească doar la piața Capitalei. De aceea, începând de acum, cu ajutorul oamenilor care au crezut și cred în continuare în Frizeria București, ideea aceasta va merge și în țară, în locuri în care nevoile oamenilor sunt la fel ca și în București, dar nu au fost satisfăcute până acum.

Altfel spus, am pus la punct un sistem de francizare a brand-ului creat de noi, prin care oricine își poate deschide Frizeria cu un Singur Scaun la el în oraș. Câștigurile aferente acestei alegeri nici nu merită dezbătute, pentru că acolo unde există oameni care preferă eleganța, cu siguranță este nevoie de o Frizerie București!