În urmă cu multe mii, poate chiar zeci de mii de ani, oamenii care trăiau în acea vreme pe pământ aveau câteva ocupații foarte rudimentare. Pentru că nu aveau tehnologie, cultură sau organizare politică, singura lor preocupare, zi după zi, era legată de grija zilei de mâine. Cu alte cuvinte, tot ceea ce făceau cât era ziua de lungă era să vâneze, să construiască adăposturi și să își procure câteva unelte de strictă necesitate.

După ce anii au trecut, iar omul a devenit mai puțin o creatură a pădurilor și peșterilor, și mai mult una care își dorea să afle cât mai multe despre el și despre lumea în care trăiește, lucrurile au început să se schimbe treptat. Adăposturile s-au transformat în colibe, apoi case, mâncarea a început să se împartă în feluri, iar uneltele să fie din ce în ce mai specifice și mai folositoare.

Curs de Frizerie

Tot atunci, legendele spun că exista un om care nu arăta ca ceilalți. Surprindea prin felul în care arăta, prin felul în care se îmbrăca și, mai mult, oamenii au observat că nu își prindea pletele lungi la spate, așa cum o făceau toți.

Friza nebunia, sfidând normalitate comunității de oameni în care se afla și care trăise până atunci fără luxul de a arăta într-un anumit fel. Și pentru că acest om era muncitor, dar avea aceste apucături ciudate, oamenii l-au iertat și nu l-au catalogat drept „nebun”. Totuși, i-au zis „frizerul”.

Frizerul a devenit, cu timpul, din ce în ce mai iubit între oameni. Îi aranja, le recomanda bărbaților cum să își tundă părul, favoriții și mustața pentru a curta fetele pe care le plăceau, iar pe fete le învăța cum să își prindă pletele blonde sau brune, pentru a-i face pe bărbați să le facă toate poftele.

Curs Frizer București

Și iată că legenda s-a tot dus mai departe, până a ajuns și la noi, la Cursurile de Frizerie Point Cut, locul unde ne bucurăm de fiecare zi în care putem să  ducem mai departe secretele frizeriei, cu ajutorul lui Adrian Niculescu. Chiar dacă nu știm cât este de adevărată această legendă, Point Cut alege să o povestească mereu, prin vocea lui Adrian Niculescu, poate cel mai mare profesionist în domeniul frizeriei din București, dar și din România.

Dacă ești pasionat de frizerie, înseamnă că ești unul dintre urmașii celui despre care tocmai ți-am povestit, iar specialiștii spun că arborele genealogic al eroului nostru trimite direct către Adrian Niculescu și Școala de Frizerie Point Cut. Nu îți garantăm că arborele are dreptate, dar merită ca frizerii nobili să se adune laolaltă, la aceeași școală de frizerie.

Legenda frizeriei merge mai departe alături de tine și de Școala de Frizerie Point Cut. Te așteptăm să scriem o nouă filă de istorie a acestei meserii!

Suna acum !