Încă de la începutul lumii, aspectul părului i-a preocupat constant pe oamenii de peste tot, așa că meseria de frizer sau, cum era denumită în trecut, bărbier, s-a născut acum multe sute de ani. Chiar dacă la început omul și-a tuns părul din strictă necesitate, cu timpul a observat că aspectul total al corpului său poate să ia aerul pe care și-l dorește el, doar schimbând felul de a-și tunde sau aranja părul.

Așa au apărut primii frizeri adevărați, adică cei care nu doar că scurtau firele de păr care intrau oamenilor în ochi, dar și aranjau podoabele capilare pentru a arăta cât mai interesant, elegant, rebel sau pur și simplu îngrijit, în funcție de materia primă, necesități și dorințe.

Curs de Frizerie

Aceasta nu e tocmai varianta oficială a istoriei meseriei de frizer, dar putem să ne-o imaginăm ca fiind o proiecție care se poate să se fi întâmplat. Dacă nu, cu siguranță s-a întâmplat undeva, într-o realitate paralelă, o altă galaxie sau undeva, într-un trecut prea îndepărtat să și-l mai amintească vreo carte scrisă de mâna unui om.

Ei bine, frizeria a evoluat, tunsorile s-au diversificat, liniile au început să devină verticale, părul să fie tuns pierdut până la 0 spre perciuni și gât, iar tehnicile folosite să se numească Slice Cut, Deep Point, Under Cut și alte denumiri mai mult sau mai puțin românești.

Aici e momentul când pe scena frizeriei din București apare un concept nou, inedit și foarte apreciat în breasla bărbierilor: Școala de Frizerie Point Cut. Și iată că revenim în prezentul zilelor noastre, când frizerie e o artă care trebuie învățată și însușită temeinic de cei care își doresc cu adevărat să aibă grijă de aspectul pe care îl vor afișa clienții lor în lume.

Curs Frizer București

Ce face diferită această școală de frizerie de celelalte școli din oraș? În primul rând migala, atenția și dedicarea celui care îi pregătește pe profesori: Adrian Niculescu. Dar beneficiile nu se opresc aici. Pentru cei care aleg să intre în rândul frizerilor cu ajutorul școlii Point Cut, șansele de angajare în două dintre cele mai renumite frizerii din București sunt extrem de mari. Nu vom dezvălui numele lor, așa că va trebui să ne vizitezi pentru a le afla. În plus, grupele de cursanți sunt de numai 10 oameni, pentru că ne dorim ca fiecare dintre voi să plece de aici cu toate tehnicile de care are nevoie deja învățate.

Iar ca un mic secret pe care ți-l împărtășim, una din tehnicile foarte simple și extrem de eficiente pe care le veți afla de la profesorii pregătiți de Adrian Niculescu sunt liniile verticale. Ei, v-am convins deja?

Suna acum !