În anii de dinainte de Revoluție, frizeria în România era privită ca o meserie oarecare, iar frizerii, ca majoritatea oamenilor din perioada aceea, erau simpli muncitori. Chiar dacă nu munceau în uzine și fabrici, frizerii nu erau altceva decât oameni din marea masă pe care o constituia așa zisa „clasă muncitoare”.

Chiar și după 10-15 ani după căderea regimului totalitar la noi în țară, pentru că mentalitățile evoluau destul de lent, această percepție asupra mânuitorilor de foarfece și pieptăne a rămas relativ la fel.

În tot acest timp, Vestul Europei spărsese de mult barierele clasice și tipogiile referitoare la domeniul frizeriei, așa încât meseria a început să fie practicată mai creativ, iar frizerilor li s-a permis să se exprime liber, asemenea unor artiști. Ce se întâmpla, de fapt? Tot secretul consta în faptul că în țări mai civilizate ca a noastră a început să se creioneze o comunitate a frizerilor.

Curs de Frizerie

Te întrebi cu ce ajută un fel de sectă a frizerilor? Atunci trebuie să afli că atunci când într-un domeniu, oricare ar fi acela, oamenii pe care îi leagă o pasiune își creează o comunitate, domeniul respectiv primește o mulțime de avantaje. Concret, frizerii încep să se cunoască, să se urmărească și să încerce să se întreacă unul pe altul în profesionalism. Iar întotdeauna, concurența pozitivă și spiritul de competiție a născut cele mai frumoase realizări.

Ei bine, acum ajungem și la punctul care nouă ne place cel mai mult. Pentru că am învățat că Vestul are atâtea lucruri să ne ofere nouă, fostelor țări comuniste, am decis să ne inspirăm puțin dintr-un model care a dat și dă în continuare roade.

Iar felul nostru de a revoluționa frizeria a fost să înființăm Școala de Frizerie Point Cut, un curs pentru cei care își doresc să devină frizeri adevărați. Nu, nu e numai atât. Am format mai mult decât o școală de frizerie. Am format în jurul Point Cut o comunitate atât de frumoasă de artiști frizeri, încât ne mândrim întotdeaună să vedem cum spiritul lor de competiție îi face în fiecare zi mai buni în această meserie.

Curs Frizer București

Dar meritele nu sunt numai ale noastre. Mai există două elemente care au făcut din Point Cut mai mult decât o școală de frizerie. Primul element este Adrian Niculescu, profesionistul nostru în frizerie și cel care ne-a făcut pe toți să ne dorim mai mult de la comunitate și de la fiecare dintre noi. Al lui Adrian Niculescu este meritul principal de a fi ridicat frizeria la rang de artă și tot lui îi datorăm comunitatea, prin tehnicile excelente de a preda.

Al doilea element al ecuației îl reprezintă toți cei care au urmat cursurile Școlii de Frizerie Point Cut de-a lungul timpului, oameni pasionați care au venit cu inima deschisă la noi și care și-au propus să dea totul pentru clienții lor, în fața scaunului și a oglinzii de frizerie.

Tu ești următorul membru al comunității noastre de la Școala de Frizerie Point Cut! Vino în marea familie Point Cut!

 

Call Now Button