Cât de mult te gândești la propria fizionomie atunci când alegi o tunsoare? Știi care e tipul de fizionomie pe care îl ai? Care e legătura dintre cele două elemente?

Poate nu ți-ai pus până acum probleme de acest tip, dar frizeria se bazează foarte mult pe analiza și studiul în profunzime a omului în relație cu estetica. Din acest motiv, fiecare tunsoare în parte trebuie analizată ca tehnică, dar întotdeauna aflată în relație cu persoana asupra căreia se aplică.

Altfel spus, pentru că oamenii sunt diferiți, nici nevoile nu trebuie tratate în mod unitar. La Școala de Frizerie Point Cut, una dintre primele tehnici pe care le învață cursanții noștri este identificarea fizionomiei clientului său. Motivul acestui proces este cât se poate de simplu: noi învățăm cursanții să tundă numai în funcție de fizionomia clientului.

Curs de Frizerie

Specialistul nostru, Adrian Niculescu, definește patru tipuri de fizionomii posibile: alungită, pătrată, rotundă, ovală. Dacă pe scaunul tău se află cineva cu fața alungită, sfatul lui Adrian Niculescu este să eviți pletele sau tunsoarea la zero, pentru că îi vei accentua acestuia forma feței. În schimb, îi poți recomanda un păr ondulat, creț, poate o mustață, pentru a ajuta la balansul feței, sau orice care să transforme impresia de față alungită într-una ovală.

Fizionomia pătrată înseamnă bărbia pronunțată și fruntea lată, iar soluția pe care o vei învăța la Școala de Frizerie Point Cut este să rotunjești liniile feței cu ajutorul unui păr scurt sau mediu, tăiat rotund. Tot ce oferă volum deasupra capului este recomandat, atât timp cât alungește aspectul pătrat al feței, tocmai de aceea Adrian Niculescu recomandă părul creț sau ondulat, dar în niciun caz părul lung și bretonul drept.

Fața rotundă se aranjează perfect cu frizuri care adaugă greutate și volum, însemnând păr scurt sau mediu cu țepi, dar și o barbă aranjată.

Curs Frizer București

Dacă totuși, clientul din fața ta are fizionomia ovală, ești un fericit. E printre cele mai frecvente fizionomii, dar și una foarte ofertantă, așa încât poți să aplici aproape orice frizură pentru un astfel de client.

Așadar, frizeria implică un proces complex de a analiza fizionomiile și de a lua cea mai bună decizie care să-ți preceadă munca. Nu e destul să fii priceput în ceea ce faci, dacă decizia pe care ai luat-o la început a fost greșită, și chiar dacă realizarea este impecabilă, greșeala s-a produs în primele 5 minute.

De aceea, la Școala de Frizerie Point Cut te învățăm mai mult decât să tunzi, pentru că vrem ca toți cursanții pregătiți de echipa lui Adrian Niculescu să devină adevărați specialiști în acest domeniu. Te așteptăm să te înscrii!

Call Now Button